sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Vauvamateriahuomio (Bugaboo Cameleon + Maxi Cosi)

No voi sanoman pitsi. Myyn vaunut (tai siis kummeilta lainassa olevat vaunut) ovat sahanneet päiväntasaajan yli ja takaisin pientä epämukavuutta kylväen:


  • Hemmetin iso kuljetuslaukku,
  • hemmetin ison kuljetuslaukun  rikkinäinen vetoketju,
  • hemmetin iso kuljetuslaukku seikkailemassa kolme päivää yksinään Heathrow'lla Suden hautajaiskengät sisuksissaan,
  • ylimääräinen ostoskesluskeikka Macholandian viimeisenä aamuna pakkausteipin kiilto silmissä (se hemmetin ison kuljetuslaukun hemmetin vetskari),
  • hemmetin ison kuljetuslaukun kanssa säntäilyä kauheassa kiireessä ympäri OR Tamboa (Johannesburgin lentokenttä) ja 
  • hemmetin ison kuljetuslaukun ilmaantuminen tavarahihnalle Barcelonassa Malagan sijaan.


Ja - kaikista parasta - tää lapsi ei suostu makaamaan niissä vaunuissa. Hän haluaa istua ja tarkkailla. Kaikkea, koko ajan.

Paras ratkaisu olisi ollut siihen vaunujen pyörähärveliin kiinnitettävä auton turvakaukalo. Se olisi ollut hyvä sikälikin, että nyt jätettiin turvakaukalo kotiin, koska kamaa oli muutenkin niin paljon (esim. se hemmetin iso kuljetuslaukku), ja kaukalo piti sitten järkätä erikseen sekä Macholqndiassa että Kapissa - samalla kun vaunuihin Myyn yläselän alle on pitänyt rakennella improvisoituja kurkintakorokkeita vaippapinoista sun muista.

Tässä imettäessä tein nopean googlauksen ja havaitsin, että meidän turvakaukalo (myös kummeilta lainassa) sopisi näihin vaunuihin just silleen kätevästi. Tarvittaisiin vain joku hassu muutaman kympin maksava lisäosa.

6 kommenttia:

  1. Onko sinulla kantoreppua? Esim. Manduca-tai Tula-repussa Myy saattaisi viihtyä hyvin, kun siitä näkee ympärilleen, samalla voi olla lähellä isää tai äitiä ja tarvittaessa ottaa torkutkin. Myöskään noita kuljetusongelmia ei tule, kun kantoreppu mahtuu matkalaukkuun tai käsimatkatavaroihin. Omasta kokemuksestani suosittelen lämmöllä.

    Virpi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Virpi! Kiitos kommentista. Meillä on kaksi kantoreppua. Toinen on infant-tuella varustettu Tula ja toinen Catbird Baby (kaverilta saatu, en tiedä myydäänkö niitä Suomessa). Molemmat ovat mukana ja kovassa käytössä. Esim. lentokentillä reppu oli tosi ehdoton, kun piti aika usein juosta paikasta toiseen ja mennä (siltä tuntui) sadan turvatArkastuksen läpi, joissa kaikissa piti sählätä kenkien, nesteiden ja läppäreiden kanssa.

      Tykkään kantamisesta enemmän kuin vaunuista, ja on monia tilanteita ja paikkoja, joissa kantaminen on myös vaunuja kätevämpää. Esim. vain Macholandiaa ja Kapkaupunkia varten ei olisi kannattanut ottaa vaunuja mukaan ollenkaan.

      Mun selkä ei kuitenkaan kestä kantamista ainoana kulkemisvihtoehtona. (Tuo Catbird Baby on muuten parempi mun selälle, mutta se on joku vanha versio, joka ei tue vauvan niskaa, eli sikäli vähän huono.) Ja on myös tilanteita, joissa rakastan vaunuja ja toivon, että Myy viihtyisi niissä vähän paremmin. Esim. silloin kun itseä väsyttää tai laiskottaa kovasti. Tai kun pitää lapsen lisäksi kuljettaa muutakin. Tai (pakko tunnustaa) kun haluan matkustaa ilmaiseksi joukkoliikenteessä. Tai kun haluaisin, että lapsi vaipuisi uneen kävelyllä ja jatkaisi unia kotona tai kahvilassa kävelyn jälkeen. Tai kun olen kävelyllä jonkun muun kanssa ja haluaisin keskittyä juttelemiseen.) Myy on aika hanakka ilmoittamaan repusta, että mikäli kantaja aikoo seurustella jonkun kanssa, sen olisi suotavaa olla hän.)

      Käytännössä meidän ulostautumisissa käy usein niin, että lähdetään liikkeelle vaunuilla, ja jossain vaiheessa ekskursiota laitetaan kiljuva lapsi reppuun, johon hän rauhoittuu tarkkailemaan ympäristöä ja lopulta nukahtaa. Näin tehtiin esim. just tänään iltakävelyllä.

      Mistä repuista sinulla on kokemusta? (Mietin, mikä olisi hyvä sitten kun Myy käy liian painaviksi noihin - ja ja pystynkö ylipäänsä kantamaan tosi painavaa lasta.) Ja tietäisitkö kikkaa, jolla nukkuvan lapsen saa siirrettyä pois repusta niin, että minimoi heräämisriskin? Varsinkin Tulan infant -insertin kanssa pelatessa Myy herää melki aina. Entä olisiko kokemusta Kumja-kantopaneelista? Tähän mennessä olen Suomessa kantanut Myytä takin alla, mutta luulen, että tämän matkan jälkeen ollaan molemmat niin isoja, ettei takki mahdu enää kiinni.

      Poista
    2. Mulla kokemusta noista mainitsemistani Manducasta ja nyt meillä käytössä olevasta taapero-Tulasta. Ymmärrän hyvin pointtisi rattaista, meilläkin on ollut/on ne käytössä repun rinnalla. Itselläkin selkä kipeytyi silloin kun kannoin etupuolella, mutta kun lapsi on sen ikäinen että aloin kantaa selkäpuolella, asia helpottui. Jos Myy nukahtaa reppuun, koitapa mennä lapsi repussa makaamaan sängylle vierekkäin ja irrottautua siitä itse sitten varovasti. Haastavaa, tiedän, eikä ole onnistunut meillä montaa kertaa ;) Helsingin Hakaniemessä on muuten avattu kantamiseen erikoistunut liike, jossa saa kokeilla erilaisia tapoja kantaa, neuvojen ja vinkkien kera. Kantotakkejakin löytyy! Samassa liikkeessä on myös lastenvaatteiden kirpputori. Tästä linkistä lisätietoja http://www.ipanainen.fi/fi/myymala/

      Poista
    3. Siinä Tulan insertissä on todella vahvat tarranauhat, jotka sanoo lasta irroittaessa KRUTSSSS KRUTSSS, mihin Myy herää. Odottelen innolla aikaa, kun inserttiä ei enää tarvita.

      Ja hei jee, en ollut tajunnut, että selkäpuolella kantaminen voisi tuntua kevyemmältä. Toivoa siis on. Ja sitä paitsi aion alkaa tehdä jotain kanto- ja nostelulihaksia vahvistavaa liikuntaa hetimiten arkeen palattuamme.

      Onkos Ipanainen sama kuin Hippula? Meidän Tula on sIeltä, ostettu viikko sen jälkeen, kun tultiin Myyn kanssa kotiin synnytyslaitokselta. Hällä oli silloin yöitkuinen vaihe ja olin ihan zombie. Kokeilin silloin Hippulassa silmät ristissä jopa trikooliinaa, mutta en todellakaan ollut siinä kunnossa, että sidonnan koukerot olis pysyneet päässä.

      Ja kantotakista haaveilen joo. Siitä semmosesta kalliista kaksivärisestä tosi kivan näköisestä, jonka nimeä en enää muista. Saattaisin sijoittaa siihen, jos tietäisin, että pysytään ihan varmasti Suomessa. Eteläisen Afrikan ilmastossa sellaista ei tarvitse edes talvella. Paitsi jos liikkuisi paljon yöllä ja tosi aikaisin aamulla.

      Kiitos tuosta sängyllämakuu-vinkistä, koitan ensi tilassa!

      Poista
  2. Hippulassa "osakkaina"olleet Anu ja Anni ovat perustaneet oman liikkeen ja toimivat nyt siis Hakaniemessä. Varmasti neuvovat mielellään edelleen!

    VastaaPoista