keskiviikko 20. toukokuuta 2015

Elonpiipahdus

Elossa ollaan ja on kevät.

Myy oppi konttaamaan ja nousemaan seisomaan tukea vasten. Samana päivänä, ilman ryömimisvaihetta. Tätä edelsi reilu 2kk hengästyttävän näköistä  alaspäin katsova koira -tyyppistä joogaharjoittelua (complete with lifted leg).

Anopin vierailu ja suuri yllätys, täydellisenä, lähestyvät. Samoin kesäkuun alun juhlapäivä, joka alkaa Myyn kasteella ja jatkuu kastekahveilla ja yleisjuhlalla, jossa juhlitaan sekä Myytä että meidän häitä, jotka pidettiin viisi vuotta sitten Macholandiassa.

Tarkoitus oli pitää maailman epämuodollisimmat juhlat ja olla ottamatta paineita järjestelyistä. Eilen kuitenkin löysin itseni ensin kirpputorin kassalta ostamasta pöytäliinoja ja sitten hätistelemästä veljeä seremoniamestariksi. Ja jos otan sinuun yheyttä lähipäivinä, olen aikeissa pyytää, että leipoisit kakun. (Mutta älä huoli, vastuu pääkakusta on kälyn asiantuntevassa huomassa.)

Osaa pöytäliinoista pitää "vähän fiksata". Samoin pitää fiksata Myylle kastemekko. Aloitettu on.

Olin toivonut, että juhlissa voitaisiin juhlistaa myös Suden ja mun tutkintoja, mutta täälläpä vielä istun kahvilassa tekemässä gradua ja Susi on ei koululla tekemässä lopputyötä, vaan kotona hoitamassa Myytä.

Lopuksi: Jos me jäädään Suomeen asumaan, saan kiittää siitä ainoastaan astro turfia, eli teknonurmea. Susi tekee nykyään melkein päivittäin pyhiinvaelluksen Tannerin kentälle katsomaan junnufutaajien harjoituksia ja pelejä. En ole varma kumpaa se fiilistelee enemmän: kentän tekonurmea, jollaista se on ollut puuhaamassa Macholandiaan jo vuosia, vai visiotaan Myystä harrastamassa liikuntaa Helsingin loistavissa puitteissa.

(Visiot on vaikea ala. Yritetään kovasti olla visioimatta Myytä tekemässä yhtään mitään, mutta ihan mahdotontahan se on.)8 kommenttia:

 1. Miten ristiäiset sitten menivät?
  Pirjo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Pirjo! Kiitos kysymästä, tosi hyvin menivät. Samoin koko anoppivisiitti. Nyt äidin hoivissa toipumassa siitä sekä omasta ja Myyn flunssasta.

   Poista
 2. Kayn taalla jatkiuvasti kurkkimassa, eiks mitaan elomnmerkkeja olis... Mita teille kuuluu ja mika se teidan syksyn suunnitelma nyt on????

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Just eilen ajattelin, että kirjoitan kohta jotain. Kaikki hyvin, hirvee kiire vaan. Lähdetään joskus syys-lokakuussa Macholandiaan ennalta määrittelemättömän pituiseksi ajaksi. Helsingin-koti vuokrattu pois kesäkuun alkuun saakka. Toivon että voisin tulla ainakin ensi kesäksi Suomeen, vaikka kävisikin niin, että Afrikka-jaksosta tulisi useampivuotinen. Vähän ahistaa. Vaikea erottaa mikä osa ahistuksesta on kiireestä ja mikä siitä, etten haluaisi lähteä.

   Te ilmeisesti olette jäämässä Kampalaan toistaiseksi?

   Poista
 3. Ihanaa kuulla, etta kaikki about hyvin. Ma en tieda mita me on paatetty ja peruttu enaa. Tai siis luulen, etta taalla ollaan ensi kevaaseen (ainakin, ehka) mut en osaa enaa sanoa mitaan tai puhua edes asiasta miehen kanssa kun ei oo mitaan erityista sanottavaa.

  VastaaPoista
 4. Vastaukset
  1. Ootko ajatustenlukija? Just pari päivää sitten kävin sun blogissa kuikuilemassa ja päätin aktivoitua täällä blogimaailmassa. Sitten tuli taas arki ja kaikki jäi. Lähtö lähestyy (6.10. menolipulla Macholandiaan ennalta määrittelemättömäksi ajaksi) ja tunteet ristiriitaiset. Töitä ja muuta järjesteltävää ihan liikaa. Odotan vaan, että pääsen paikkaan, jonne en oikein halua - jos siellä olis vaikka aikaa hengähtää.

   Poista
 5. No nyt niita tarkempia kulumisia, ettei taalla tartte joka paiva kayda pallistelemassa turhaa :D

  VastaaPoista