Hilkan maantiede

Edit 30.3.2016: Takaisin Macholandiassa lokakuusta 2015. Vähän puolivahingossa. Näyttää siltä, että ainakin joitakin vuosia oltais nyt täällä. Saas nähdä!

---

Helsinki

Muutin Helsinkiin opiskelemaan hörhötieteitä heti lukion jälkeen. Sittemmin palasin kotikaupunkiin opiskelemaan hiukan vähemmän hörhöjä tieteitä, kunnes palasin taas Helsinkiin, missä asuin siihen saakka, kun muutin Kööpenhaminaan kesällä 2001. Ja täällä ollaan taas, elokuusta 2012. Jäisin varmaankin mielelläni. Ennen pitkää tarvittaisiin tosin enemmän tilaa kuin nykyiset 44 neliötä. 

Keski-Suomi

Kotikonnut. Keski-Suomen kotiseutulaulussa todetaan täällä on naapuri heimoni verta, ja toden totta. Vanhempani syntyivät päivän välein samassa sairaalassa, mutta tutustuivat vasta 18 vuotta myöhemmin matkalla Leningradiin. Kun uusi kulta esiteltiin kotona, äidit muistivat tavanneensa synnytysosastolta (tähän tarinaan mää haluun uskoo). Voisinko palata Keski-Suomeen? Kyllä, mutta on epätodennäköistä, että Suden työpaikka löytyisi sieltä.

Macholandia

Peitenimeni Suden kotimaalle eteläisessä Afrikassa. Siellä naapuruston miehet ovat kovaäänisiä ja osaavat hitsata. Ja ilmapiiri usein aika ahdasmielinen. Viidentenä vuotenani Macholandiassa aloin tuntea kuristuvani. Olen listannut hyviä puolia nyt, kun paluuta pitää ajatella: Sudella on Macholandiasssa kolme kertaa isompi asunto kuin meidän Helsingin-kaksio, aurinko paistaa useammin kuin Helsingissä, elämä on kiireetöntä ja suomalaiseen verrattuna iloista. Oma työnikin olisi luultavasti mielenkiintoisempaa kuin saman alan työt Suomessa. (Merkittävä yksityiskohta: Macholandiassa asuu melko iäkäs anoppi, jonka ainoa lapsi Susi on.)

Kapkaupunki

Sudenpentujen (17 ja 19 vee) kotikaupunki ja lukuisten lomieni näyttämö. Ah niin kaunis ja epätasa-arvoisuudessaan ah niin hämmentävä. Yksi mahdollisista jatkosijoituspaikoistamme. Tässä vaiheessa tuntuisi kutsuvammalta kuin yhtä lailla epätasa-arvoinen Macholandia. Vai luulenko vain?

Maissilandia 

Ensimmäinen etappini eteläisessä Afrikassa. Kaksi ja puoli vuotta. Voisin palata.   

Kööpenhamina

Ensimmäinen etappini ulkosuomalaisena, kolme vuotta ja risat. Myös ensimmäisen avioliittoni syntysija ja paikka, jonne kuvittelin palaavani Maissilandiasta perustamaan perhettä. Puhun yhä sujuvaa tanskaa ja rakastan Kööpenhaminaa. Voisin muuttaa takaisin vaikka huomenna. Suden työllistyminen yhtä vaikeaa kuin Helsingissä. Ellei sitten helpompaa. (Anekdootti: äidinpuoleisen ukkini isoisän isä emigroitui Suomeen Kööpenhaminasta 1800-luvun alkupuolella.)  

Bryssel

Kaupunki, jossa olin Erasmus-vaihdossa vuonna 90-luvun lopulla. Jossa on ehkä töitä, joita voisin ehkä saada, jos oikein paneutuisin? Susi varmaan oppisi helposti flaamia. Jaa, mutta taitaisi siellä tarvita ranskaakin. 

Espanja

Sinä vuonna kun palasin Suomeen, vanhempani ilmoittivat muuttavansa talviksi Espanjaan. Rakastaisin asua lähellä vanhempiani, mutta Espanjassa ei varmaankaan ole meille töitä ja muistaakseni lopetin yliopistolla aloittamani espanjan alkeiskurssin puolessa välissä, koska en ymmärtänyt enää mitään (olin luullut, että espanjaa oppii opettelematta, jos osaa ranskaa). 

Iso-Britannia

Eurooppalaisista jatkosijoituspaikoistamme loogisin. Miksei kaikkialla voida puhua englantia??? (Ei vaan, kielten moninaisuus on mahtavaa. Miksei me voida puhua täydellisesti kaikkia kieliä?) Suden sukujuuret (joihin ei ole mitään käytännön yhteyttä) ovat Skotlannissa, lähisukua vähän alempana ja sudenpennuista vanhempi haluaisi välivuotta viettämään minnepä muualle kuin Lontooseen.  

Saksa 

Suden toinen äidinkieli on saksa. Se on vähän ruosteessa, mutta huomattavasti parempi kuin mun nollasaksa. Susi muuttaisi mielellään Saksaan (ja halusi, että Myyn nimeksi tulisi Sabine!) Minusta Saksassa asuminen tuntuu yhtä mahdottomalta kuin lapsen nimeäminen Sabineksi.

Panama

Tämän blogin nimi syystä, joka selitetään täällä. Perustuu Janoschin lastenkirjaan. Mulla ei ole minkäänlaisia siteitä Panamaan, enkä ole koskaan käynyt koko latinalaisessa Amerikassa.  

Buenos Aires 

Vähän sama kuin Panama: kaupunki josta tapasin yhdessä vaiheessa fantasioida paikkana jonne katoaisin jälkiä jättämättä. Sittemmin vesittynyt. 8 kommenttia:

 1. Arvaa mitä maata mä äänestäisin jos voisin? Ikävä. Kerro sudelle että myös täällä voi surffata.

  VastaaPoista
 2. Kerrotaan! Tosin en usko, että pysyis enää laudalla.

  VastaaPoista
 3. Varmasti pysyisi näillä aalloilla!

  VastaaPoista
 4. Tervehdys taalta fantasioiden Argentiinasta! :) Loysin blogiisi Salamatkustajan kommentien kautta ja jaan seurailemaan mielenkiinoitis pohdintojasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aaaaaah, Argentiinasta! Tänään olis taas semmoinen olo, että voisin kadota. Terveisiä sinne ja kiva jos luet! Käyn heti katsomassa onko sulla blogi!

   Poista
  2. Jos oisin reipas, niin kirjoittaisin blogiin, jonka loin, mutta tyydyn reippauden puutteessa horhoilemaan ulkosuomalaisblogien kommentibokseissa :P

   Poista
  3. Harmi! Mutta olet siis virallinen vieras! :)

   Poista
  4. Tässä blogissa kunniavieras, koska asut fantasioiden Argentiinassa! Onko siellä ihanaa?

   Poista